Loting Croky Cup: RSCA naar Het Kiel, clash tussen Antwerp en Lokeren

KV Mechelen ging vorig seizoen met de beker lopen na een zege in de finale tegen KAA Gent. Dit jaar mogen ze hun titel echter niet verdedigen wegens de zaak-Propere Handen. © belgaimage
Nick Vandierendonck Medewerker Sportmagazine.be en Knack.be

Daarnet werd geloot voor de 1/16e finales van de Belgische Croky Cup. Beerschot ontvangt Anderlecht, ook Standard, Antwerp en STVV strijden tegen een 1B-club.

De leukste affiches zijn RSC Anderlecht-K. Beerschot AV en R. Antwerp FC-KSC Lokeren. Ondanks de favorietenstatus van de 1A-ploegen, kunnen Beerschot en Lokeren hen misschien het vuur aan de schenen leggen. Zeker de Ratten zijn niet kansloos tegen een zwalpend paars-wit.

Al is het waarschijnlijk Oud-Heverlee Leuven die als lager geklasseerde ploeg het meeste kans maakt tegen Sint-Truiden. De Kanaries zijn namelijk aan een minder goed seizoen bezig, terwijl Leuven zich opwerpt als grootste titelkandidaat in 1B.

Ook Westerlo, de verrassende leider in de Belgische tweede klasse, trok een niet onhaalbare kaart met Waasland-Beveren. Zij sprokkelden na vijf speeldagen namelijk nog maar één punt in de Jupiler Pro League.

Bij KV Oostende en KAA Gent spelen ze een West- en Oost-Vlaamse derby tegen respectievelijk MU Izegem Ingelmunster en Eendracht Aalst. De twee Brugse clubs bekampen een Waalse amateurploeg, terwijl Standard het Limburgse Lommel SK over de vloer krijgt.

KV Mechelen ontbrak in de loting wegens de consequenties van de zaak-Propere Handen. De ploeg wordt voor een jaar geweerd uit nationale en internationale bekercompetities. De matchen worden afgewerkt tussen 24 en 26 september.

Hieronder de volledige loting:

1. Francs Borains – Club Brugge

2. Cappellen – Eupen

3. Beerschot – Anderlecht

4. Cercle Brugge – Rebecquoise

5. Antwerp – Lokeren

6. Zulte Waregem – Duffel

7. Rupel Boom – Charleroi

8. Union Sint-Gillis – Verlaine

9. Standard – Lommel

10. Seraing – KV Kortrijk

11. STVV – OHL

12. Ronse – Genk

13. Eendracht Aalst – AA Gent

14. Mandel United – KV Oostende

15. Dessel – Moeskroen

16. Waasland-Beveren – Westerlo