Louwagie (AA Gent): ‘De Sutter is nooit een optie geweest’

© IMAGEGLOBE

Sport/Voetbalmagazine had een uitgebreide babbel met Michel Louwagie. De manager van AA Gent drukte de speculaties over de komst van Tom De Sutter de kop in.

“De Sutter is nooit een optie geweest”, verklaart Louwagie in het interview. “Sporteconomisch is dat totaal onverantwoord voor Gent. Je zit in een onhaalbare loonvork. Heel mijn groep verdient grosso modo hetzelfde. De cijfers die afwijken hebben hun reden, zo krijg je geen ruzie in een groep.”

“Het is vanuit die filosofie dat De Sutter geen optie is. Bovendien heb je ook nog Anderlecht – hij is gehaald voor rond de 3 miljoen bij Cercle – dat hem niet zomaar zal verpatsen. Behalve salaris en transfersom zijn er nog andere factoren.”

De blessuregevoeligheid van De Sutter bijvoorbeeld, zo werd her en der al gesuggereerd. “Dat zeg jij,” blijft Louwagie op de vlakte, “maar het is een veel te complex dossier, een berg waar wij niet over geraken.”

Verderop in het interview gaat de Gentmanager ook nog even in op andere transferdossiers…

De contractverlenging van Bernd Thijs: “Het is moeilijk om voor een speler met zoveel verdiensten en die als hij fit is heel goed is, een andere topper te kopen, zodat een van beiden niet kan spelen. Ik denk bovendien dat N’Diaye een topper kan worden. Tegen Anderlecht en Club Brugge heeft hij twee keer goed gespeeld. Dus ik denk dat dat voorlopig een goede keuze is: een meer ervaren en een jongere kracht.”

Elimane Coulibaly: “Coulibaly heeft óók een voorstel gekregen van twee jaar en heeft dat niet aanvaard. Hij verkoos, heeft hij tegen Manu Ferrera gezegd, om niet geselecteerd te worden als hij op de bank moest zitten. We gaan nadenken over wat we met hem gaan doen. Er zijn verschillende mogelijkheden.”

Het aanblijven van Trond Sollied: “Vorige week las ik bij jullie een passage waar het gaat over zijn toekomst, waarvan we dachten: wat is hij nu aan het vertellen? Er zit een stuk glibberigheid in, maar het voordeel is dat wij dan ook glibberig zijn, hé. (lachje) Hij heeft nog een contract tot na volgend jaar en een contractverlenging kan, maar het is nog te vroeg. Als de positieve spanning blijft tussen de groep, de technische staf en het bestuur, is dat mogelijk.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier