Lucas Biglia: ‘Cyclus bij Anderlecht is afgelopen’

© Belga

Argentijnse draaischijf van Anderlecht vertelt aan Marca over Spaanse droom.

De Portugese sportkrant A Bola schreef vorige week dat Real Madrid-trainer José Mourinho Lucas Biglia wil als vervanger voor Lassana Diarra. Reden genoeg voor de Spaanse sportkrant Marca, die vooral Real volgt, om een ticketje naar Brussel te boeken om de Anderlecht-middenvelder aan de tand te komen voelen.

Biglia verklapte aan Marca dat hij mogelijk aan zijn laatste seizoen in België bezig is. “Mijn cyclus bij Anderlecht is afgelopen,” zegt hij.

De 26-jarige Argentijn, die in 2011 zijn debuut voor de nationale ploeg maakte, speelt sinds 2006 voor paars-wit en heeft er nog een contract tot 2015. Volgens de krant zijn speler en club akkoord om komende zomer te onderhandelen over een transfer. Biglia: “Het is mijn droom om in Spanje te spelen, omdat daar de beste spelers van de wereld zijn, voor het land en ook voor de taal.”

‘El Principito’ is een grote bewonderaar van de Spaanse nationale ploeg en van een speler in het bijzonder: “Ik spiegel me graag aan Xabi Alonso. Hij geeft evenwicht aan Real Madrid en de Spaanse selectie. Hij is een voorbeeld om te volgen”, aldus Biglia. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier