Maakt Standard nog kans tegen Hannover? Onze pronostiek

© Belga

Kunnen de Rouches zich plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League?

De heenwedstrijd in Luik eindigde op 2-2, waardoor het team van aanvoerder Jelle Van Damme uitzicht behoudt op de volgende ronde.

Jacques Sys (Sport/Voetbalmagazine): 2-1, Standard wordt uitgeschakeld

“Beide clubs ontlopen elkaar niet veel, al was de manier waarop Hannover in Luik de tweede helft controleerde wel imponerend. Ook al omdat Standard het hoge tempo niet kon aanhouden. Hannover moet normaal profiteren van het thuisvoordeel. Het zal dat op zijn manier doen: de bal aan de tegenstander laten en vanuit een granieten defensie razendsnel overschakelen. Maar wel zonder de Senegalese aanvaller Mame Diouf als troefkaart. In een goede dag een eenmansvoorhoede. Hoe belangrijk die is, dat ondervond Club Brugge.”

John Baete (Sport/Foot Magazine): 3-3, Standard gaat door

“Om zich te kwalificeren, moet Standard zijn sterke punten maximaal uitspelen, namelijk de snelheid en de offensieve omschakeling. Ik geloof niet dat een afwachtende houding, defensief de nul houden, een gunstig resultaat zal opleveren. Hannover is een goede ploeg, maar geen topteam, want zijn verdediging heeft moeite om te weerstaan aan druk. Standard moet dus vanaf het begin zijn kans gaan. José Riga mag er niet voor terugschrikken om tactisch terug te grijpen naar drie spitsen.”

Geert Foutré (Sport/Voetbalmagazine): 1-1, Standard wordt uitgeschakeld

“Standard komt terug beter op dreef en heeft bewezen dat het doorgaans Europees een tegenstander goed aanpakt. Op basis van het spel en de resultaten uit de drie vorige duels en uit het feit dat almaar meer basisspelers terug fit zijn, gok ik op een gelijkspel. Omdat Standard moet komen, kunnen ze de snelle omschakeling van hun gevaarlijke spitsen niet optimaal benutten en wordt een kwalificatie moeilijk, maar niet onmogelijk. In geen van de drie voorgaande duels was Hannover de betere ploeg.”

Pierre Bilic (Sport/Foot Magazine): 1-2, Standard gaat door

“De Duitsers kunnen in principe alles controleren, gezien hun gunstige uitgangspositie. Daar ligt een kans voor Standard, dat niks te verliezen heeft bij dit avontuur. Standard beschikt niet over een elftal dat in staat is zelf het spel te maken, dus moeten er worden gefocust op de duels, het lanceren van snelle counters en efficiëntie voor doel. Voldoen ze aan al deze voorwaarden, dan is een stunt mogelijk.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier