MacDonald: ‘Jammer dat ik Van Wijk niet bij betere club tegenkwam’

© BELGA

Op 3 maart moet Beerschot AC op bezoek bij Bergen. Voor Sherjill MacDonald het weerzien met een trainer die hij nog steeds heel hoog inschat: Dennis van Wijk.

In een openhartig interview met Sport/Voetbalmagazine deze week geeft de Nederlandse spits toe dat hij een beetje gefrustreerd rondloopt bij Beerschot en dat hij weleens heimwee heeft naar zijn tijd bij SV Roeselare.

MacDonald: “Ik had er met Van Wijkook een trainer die me echt snapte, op alle vlakken. Ik vind het jammer dat ik hem bij Roeselare tegenkwam, en niet bij een betere club, een waar ik langer had willen blijven. Hij is echt een goede trainer. We konden klinkende ruzie hebben, maar een dag later was dat alweer vergeten. Weinig meegemaakt hoor, dat je een trainer kan uitschelden en dat het er de volgende dag gewoon weer relaxed aan toegaat. Tegelijkertijd was hij ook heel hard voor me.”

Over de speelstijl van zijn huidige ploeg zegt MacDonald: “Ik heb het gevoel dat ik veel zelf moet doen om iets te creëren.”

Ook op dat vlak denkt hij terug aan zijn vroegere trainer Van Wijk. “Bij Roeselare werd in functie van de spitsen gespeeld. Dat hoort bij de aanpak van Dennis van Wijk. Waarom scoort Jérémy Perbet bij Bergen nu twintig goals? Omdat zeven spelers zich te pletter lopen in functie van de drie spitsen. Bij Beerschot heb ik soms het gevoel dat een spits de bal pas krijgt als er geen andere oplossing gevonden wordt”, aldus MacDonald. (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier