Malanda: ‘Alleen Ryan Donk heeft meer power dan ik’

© BELGA
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Aan de vooravond van Zulte Waregem – Club Brugge had Sport/Voetbalmagazine een onderhoud met seizoensrevelatie Junior Malanda. Hij verklapte het geheim van zijn krachtige lijf.

Dat de pas 18-jarige Junior Malanda gezegend is met zo’n gepantserd lijf – “Zijn dijspieren masseren is een training op zich”, zeggen de kinesisten van Zulte Waregem – heeft hij vooral te danken aan vader Bernard senior, een boom van een vent die als student volleybal en handbal speelde.

“Mijn drie broers en drie zussen zijn ook groot, maar ik ben wel de enige die zó gespierd is”, zegt de geboren Brusselaar. De voorbije maanden zette de verdedigende middenvelder van Essevee met zijn immense kracht menig tegenstander moeiteloos opzij.

Al moest hij, geeft Malanda toe, op dat vlak voor één speler wel het hoofd buigen. “Ryan Donk. Hij is niet alleen elf centimeter groter (1m92, nvdr), maar heeft ook nóg meer power dan ik – thuis tegen Club heb ik dat aan den lijve ondervonden. Ongetwijfeld de fysiek sterkste speler in België, al vind ik Lucas Biglia de béste. Niet zo krachtig als Donk, maar verder heeft hij álles: passing, techniek, vista… Bij hem gaat alles vanzelf. Biglia bewijst dat je als verdedigende middenvelder niet per se super costaud hoeft te zijn om de top te bereiken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier