Mannaert: ‘Ik zie parallellen tussen Vanaken en Ceulemans’

Vincent Mannaert was te gast op de redactie van Sport/Voetbalmagazine in Evere. © BELGAIMAGE

Sport/Voetbalmagazine kreeg Vincent Mannaert over de vloer. De CEO van Club Brugge maakte de balans op van de eerste maanden en ging daarbij geen thema uit de weg. Hier alvast enkele uittreksels.

Vincent Mannaert over…

…de oorzaak van de vele nederlagen:

“Het is nog zoeken. Je weet dat er een aantal spelers nog niet bij zijn door blessures. Daarnaast zijn er meerdere vertrokken, maar eentje waarvan we wisten dat die moeilijk te vervangen zou zijn: Matt Ryan. Verder halen een aantal spelers nog niet het niveau van vorig jaar. Met die drie factoren zit je vrij ver in de analyse die uitlegt waarom het moeilijk is om een constant niveau te halen. Vorig seizoen hadden we tot de interlandbreak ook weinig goed voetbal gebracht, maar we verloren niet. Daarna is de trein vertrokken. Vergeleken daarbij zitten we achter. Aan ons om na deze break wél naar een constant niveau terug te keren. Felipe Gedoz zal dan terug zijn. Op Björn Engels zal het nog wat wachten zijn en op Sinan Bolat kennelijk ook.”

…Víctor Vázquez:

“Ik heb bij hem nog géén signalen gezien dat hij zegt: ik ga hier nog eens het verhaal van vorig jaar brengen. Ik denk dat hij met de ontgoocheling rond zijn transfer worstelt. Ik ben er vrij zeker van dat hij niet verwacht had dat hij nog bij Club Brugge zou spelen. In principe zou elke speler die aan de voorbereiding begint, anders moeten denken: alsnog een transfer afdwingen door goed te spelen tot en met 31 augustus, want op het einde gebeurt nog heel veel. Maar dat is niet het geval geweest.”

…Hans Vanaken:

“Van Hans Vanaken kun je niet verwachten dat hij in zijn eerste seizoen alles naar zich toetrekt. Ik zie wat parallellen met Jan Ceulemans, wiens eerste Brugse jaar ook moeilijk was. Ongeveer dezelfde leeftijd, beiden geen tafelspringers, niet zo communicatief aanwezig in een kleedkamer. Maar ik zie fases bij Hans die ik echt goed vind.”

(Peter T’Kint en Jacques Sys)

Lees het hele interview met Vincent Mannaert in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 14 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier