Marc Wilmots: ‘Colombia is een WK-favoriet’

© ImageGlobe

Colombia, donderdag de tegenstander van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion, staat met zijn vierde plaats op de FIFA-ranking één plaats hoger dan België.

Colombia, donderdag de tegenstander van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion, staat met zijn vierde plaats op de FIFA-ranking één plaats hoger dan België. Bondscoach Marc Wilmots acht de Zuid-Amerikanen zelfs in staat om volgend jaar wereldkampioen te worden.

‘Colombia is misschien niet zo bekend, maar moet zeker niet onderdoen voor Brazilië of Argentinië. De resultaten en de FIFA-ranking bevestigen dat. In mijn ogen is Colombia zelfs een van de WK-favorieten,’ aldus bondscoach Marc Wilmots.

‘Colombia heeft vrijwel alles: techniek, organisatie, fysiek, agressiviteit, scorendvermogen, enzovoort. De dvd’s die ik bekeken heb, hebben indruk op me gemaakt. Ik heb een boon voor Falcao, ook al wilde ik dat hij er niet bij was. Hij is een echte krijger, een competitiebeest dat altijd wil winnen en scoren. Hij heeft echt een neus voor doelpunten.’

Aanpassen

Wilmots kan voor de oefeninterland geen beroep doen op de geblesseerden Nicolas Lombaerts, Nacer Chadli en Thibaut Courtois. Thomas Vermaelen en Jelle Vossen raken normaal gezien speelklaar voor de oefeninterland.

‘Thomas heeft een scan laten maken en die was geruststellend. Zijn enkel voelt nog wat stijf aan, maar het zou moeten gaan. De knie van Jelle baart de medische staf geen zorgen, ook voor hem ben ik dus optimistisch. Toch zal ik oplossingen moeten vinden of zelfs van systeem moeten veranderen tegen Colombia’, stelde Wilmots na afloop van de training in het Koning Boudewijnstadion.

Japan

De oefeninterland tegen Colombia is volledig uitverkocht. De online voorverkoop voor de oefeninterland van volgende week dinsdag tegen Japan is afgesloten, maar vanaf vrijdag worden er echter nog tickets verkocht in het Bondsgebouw.

De tickets kunnen vrijdag tussen 15u en 19u, zaterdag tussen 10u en 14u en maandag tussen 10u en 19u aangeschaft worden. Er geldt een maximum van vier tickets per persoon. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier