Marc Wilmots: ‘Er zijn veel belangrijkere zaken dan voetbal’

Marc Wilmots © Belga

Na de met 3-1 gewonnen partij van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion tegen Italië had een aangeslagen bondscoach Marc Wilmots niet veel zin om over de wedstrijd zelf te praten.

De gedachten van Wilmots gingen uit naar de gebeurtenissen in Parijs, waar bij verschillende aanslagen meer dan honderd doden vielen. “Er zijn veel belangrijkere zaken dan voetbal. Dit is verschrikkelijk, mijn gedachten gaan naar de families en de vrienden van de slachtoffers.

De Belgische Voetbalbond kan pas later op de dag meer informatie geven over eventuele extra veiligheidsmaatregelen bij de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Spanje. Dinsdagavond oefenen de Belgen in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen regerend Europees kampioen Spanje en met de aanslagen in Parijs in het achterhoofd kan dat event de nodige risico’s met zich meebrengen.

Veiligheid is cruciaal en prioritair

“Gisterenavond en afgelopen nacht hebben we er uiteraard al over gepraat, maar in de loop van de dag vergaderen we opnieuw met alle betrokken partijen”, verklaarde KBVB-woordvoerder Pierre Cornez zaterdagmorgen. “Momenteel is het dus nog te vroeg om over eventuele extra veiligheidsmaatregelen te communiceren, we moeten onszelf eerst informeren en de mogelijke risico’s evalueren.”

Bij de Voetbalbond zijn ze uiteraard wel erg begaan met de veiligheid van iedereen in en rond het stadion. “Elke match heeft zijn specifieke risico’s en we nemen de verschrikkelijke gebeurtenissen van in Parijs bijzonder ernstig. Voor de KBVB is de veiligheid van alle spelers, supporters en iedereen in en rond het stadion cruciaal en prioritair”, klonk het. Of er bij de training van de Belgen van zaterdagvoormiddag in Zaventem extra veiligheidsmaatregelen getroffen waren, kon Cornez niet zeggen.

UEFA betuigt steun

Ook de Europese voetbalbond (UEFA) is “diep gechoqueerd en bedroefd” na de terreuraanslagen. De Europese voetbalbond betuigt zijn steun aan het gastland van EURO 2016. “De UEFA is diep gechoqueerd en bedroefd na de tragische gebeurtenissen van afgelopen nacht in Parijs”, zo klinkt het. “De UEFA betuigt zijn steun aan en solidariteit met Frankrijk en al diegenen die getroffen zijn door deze vreselijke daden.”

Minstens 120 personen lieten vrijdagavond het leven bij een reeks terreuraanslagen in de Franse hoofdstad. Rond het Stade de France, waar Frankrijk een oefeninterland tegen Duitsland speelde, waren twee explosies te horen. De Franse president François Hollande woonde de wedstrijd bij, hij werd voor het einde van de match uit het stadion geëvacueerd. Volgend jaar is Frankrijk het gastland van het Europees kampioenschap. De loting voor de groepsfase vindt op 12 december in Parijs plaats. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier