Maréval: ‘Ik vergeef Broos nooit’

© IMAGEGLOBE

Rémi Maréval, de Franse linksachter van AA Gent, komt in Sport/Voetbalmagazine nog één keer terug op zijn periode bij Zulte Waregem.

Maréval lijkt bij AA Gent eindelijk weer aan te knopen met de top. De Fransman, opgeleid bij Nantes, maakte tijdens de winterstop de overstap van West- naar Oost-Vlaanderen. Grote aanpassingen vergde dat niet, zo beweert hij zelf: “Ik zal niet zeggen dat spelen hier is zoals bij Zulte Waregem, maar ik heb toch niet speciaal moeite moeten doen.”

Bij Zulte Waregem stond de linksachter bekend als een sterke persoonlijkheid. Darije Kalezic benoemde hem dit seizoen tot vicekapitein, maar eerder lag hij er wel overhoop met Hugo Broos. Die stuurde hem zelfs een tijdje naar de B-kern.

Maréval blijkt het incident nog steeds niet verwerkt te hebben. “Over wat er bij Zulte Waregem is gebeurd wil ik eigenlijk niet meer praten. Ik vergeef het hem (Hugo Broos, nvdr) nooit, want het was echt un truc con. In Frankrijk breng je om je verjaardag te vieren al eens iets te drinken mee en hij heeft dat niet geaccepteerd. Ik zal mijn passage bij Waregem nooit vergeten, maar hém zal ik het altijd kwalijk nemen.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier