Mario Been verlengt contract bij KRC Genk

© Belga

De Nederlandse trainer Mario been blijft twee jaar langer bij Genk.

De Nederlandse trainer Mario Been heeft zijn contract bij KRC Genk met twee jaar verlengd.

Been, die in augustus 2011 Franky Vercauteren opvolgde, had bij de Limburgers nog een contract tot juni 2014 en tekende bij tot juni 2016. Afgelopen seizoen won hij met de club de Beker van België.

Compromis

Onderhandelingen over een nieuw contract leken vast te zitten nadat Been eerder deze week tijdens een persconferentie in het kader van de eerste seizoenstraining wees op een verschil tussen vraag en aanbod.

Amper enkele dagen later kwam er dan toch een overeenkomst uit de bus.

Ambitieus project‘Ik ben blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen en dat ik mijn werk bij deze club kan voortzetten’, aldus Been. ‘Bij KRC Genk werken we met zijn allen aan een fijn en ambitieus sportief project. Daar blijf ik met veel plezier actief deel van uitmaken.’

Ook algemeen directeur Dirk Degraen is blij dat Been langer blijft. ‘Bij KRC Genk zijn we opgetogen dat we een toptrainer als Mario voor langere tijd aan ons kunnen binden. De sportieve resultaten van het verleden doen enkel maar het beste vermoeden voor de toekomst. En dat is toch wat we voor deze club willen: een trainer die perfect past in onze strategie om de rol van stabiele topclub langzaam maar zeker in te nemen.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier