Marketingdiploma helpt Bernt Evens

© BELGA

Afgelopen zomer begon gewezen linkerflankverdediger Bernt Evens (35) als accountmanager bij Cercle Brugge, wat na een proefcontract op 24 november resulteerde in een definitief contract als commercieel manager.

“Gelukkig werd ik ooit door mijn ouders gepusht naar marketingstudies en beet ik zelf door”, zegt de Limburger in Sport/Voetbalmagazine. “Als voetballer was ik oud en versleten, maar nu ben ik weer volledig groen achter de oren en een broekie. Met dezelfde verbetenheid zal ik opnieuw proberen de top te halen.”

Over het verkoopargument naar nieuwe sponsors toe voor de Vereniging twijfelt Evens niet lang. “Cercle staat voor klasse en een goed gevoel. Wij genieten veel sympathie bij families en de jeugd”, weet hij. “Binnen een paar jaar, met een nieuw stadion, lonken we naar de subtop.”

Speelgoedsponsor

Woordvoerder Pol Van Den Driessche geeft graag een voorbeeld van het engagement van Evens: “Hij slaagde erin om een speelgoedsponsor binnen te halen, die een speelplek met megaspringkastelen bouwde voor jonge gezinnen. Op puur mathematische basis haalde hij meer binnen dan verwacht. Qua aanpak overtuigde Bernt ons en de klanten. Dat leidde tot een overeenkomst voor onbepaalde duur en een upgrade. Zijn enthousiasme, passie en overtuiging openen veel deuren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier