Martens: ‘Geenszins het gevoel dat we moeten optreden’

François De Keersmaecker en Steven Martens in Brazilië © Belga Image

De CEO van de Belgische voetbalbond zet zijn bondscoach uit de wind.

De teneur in een aantal media is dat de bondscoach niet voldoende inhoud heeft om een groep van dit niveau te leiden. Staat de KBVB daar bij stil?

Martens: ‘Uiteraard denken we daarover na. In het leven van voetbalcoaches is niets eeuwigdurend. Marc Wilmots heeft een contract van vier jaar. Wij beraden ons over wat ons te doen staat op het moment dat die verbintenis afloopt en als er onderweg iets gebeurt.’

‘Wij proberen goed te kijken en te luisteren, maar veel wordt overdreven. Wat dan weer zijn invloed heeft op de bondscoach. Dat is ook maar een mens, die de mening van iedereen moet verwerken en uiteindelijk beslissingen nemen. Dit is eigen aan een sport als voetbal en zeker aan de nationale ploeg. Het is niet alleen in België zo. In ieder geval, wij hebben geenszins het gevoel dat we moeten optreden.’

In de recente uitspraken van Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne lazen de media nochtans kritiek op de bondscoach. De CEO vindt dat een onterechte conclusie. ‘Ik heb contact met de spelers en praat ook met hen die met de selectie samenleven. Het is een onterecht gevoel’, aldus Martens.

‘Een uitspraak na een match wordt aan een aantal zaken geknoopt en zo ontstaat een verhaal. Courtois zegt iets na een match en De Bruyne heeft net zijn boek uit en dat wordt aan elkaar geplakt. Ik lees dingen, terwijl ik weet dat die mensen zo niet in elkaar steken. Nogmaals: er wordt veel opgepompt.’ (François Colin/Jacques Sys)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier