Martínez bevestigt: dit najaar TD af

Roberto Martinez
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Als de Rode Duivels straks zekerheid hebben over het EK, wil Roberto Martínez zijn pet als technisch directeur van de KBVB afzetten. Wie wordt zijn opvolger?

Toen Chris Van Puyvelde eind september inging op een aanbod uit China en daar een contract voor vier seizoenen als technisch directeur tekende, vulde de KBVB die vacature niet direct weer op. CEO Peter Bossaert, die operatie Propere Handen op zijn bord gegooid kreeg, was zich nog aan het inwerken en vroeg aan Roberto Martínez om een aantal projecten uit te voeren.

Martínez, vorige week: ‘De rollen van technisch directeur en bondscoach combineren, dat heb ik graag gedaan. Maar het wordt stilaan tijd voor een nieuwe ontmoeting met Peter rond dit thema.’

In de ogen van Martínez moet er een nieuwe TD komen vanaf november. De vorige keer kwam Van Puyvelde in die job gerold vanuit de Pro League, waar hij zich bezighield met het sportieve. Komt dit keer de witte raaf opnieuw uit het profvoetbal?

Martínez raakte de voorbije maanden onder de indruk van het werk van Ariël Jacobs. De bondscoach: ‘Die is binnen de Pro League bezig met een zéér interessante job. Hij probeert iedereen samen te brengen om de ontwikkeling van spelers te verbeteren. Je hebt iemand nodig die een neutrale visie heeft en de vinger kan leggen op de problemen van doorgroeien.’

Jacobs zou met andere woorden een goeie TD kunnen zijn? Martinez: ‘Dat is mijn beslissing niet.’ Jacobs heeft al een lang verleden bij de voetbalbond: hij werkte er van 1982 tot 1998 in diverse functies, jeugdcoach, assistent-bondscoach, en ook technisch directeur. Toen lokte RWDM hem weg.

Na zijn laatste trainersopdracht, in 2014 bij Valenciennes, werd hij consultant bij Double Pass, dat wereldwijd de werking van clubs en federaties analyseert.

In januari polste Pierre François hem met de vraag of hij voorzitter wilde worden van de commissie jeugd. Drie vergaderingetjes leidden, luidde het. Ondertussen heeft hij er een halftijdse job van gemaakt. Jacobs werkt ook nog steeds voor Double Pass én is mentor van kandidaten voor een Pro Licence.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier