Marvin Ogunjimi: ‘Bjorn Ruytinx was niet met iedereen correct’

Marvin Ogunjimi © Belga
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Sport/Voetbalmagazine sprak met Marvin Ogunjimi vlak voor hij afreisde naar zijn nieuwe club in Noorwegen, Strømsgodset IF. In een openhartig gesprek is hij scherp voor zijn ex-collega in de spits bij OHL, Bjorn Ruytinx.

Ruim vier maanden zat Ogunjimi zonder club toen hij eerder deze maand dan toch een contract van tweeënhalf jaar tekende met de Noorse landskampioen Strømsgodset IF. Eind januari 2014 verbrak hij zijn contract met OHL. “Een familiale club met een trainer, Ronny Van Geneugden , die ik kende: het leek de perfecte match om me opnieuw te lanceren”, blikt hij terug.

Sport/Voetbalmagazine: Dat is niet gelukt.

Marvin Ogunjimi: “Deels ook door mezelf. Ik trainde hard, de kilo’s vlogen eraf, mijn hoofd geraakte helder, maar stilletjes aan is het weer fout gelopen. Ik moet me ergens thuis kunnen voelen. Na een tijdje was dat niet meer het geval. Er gebeurden bij OHL dingen waar ik me niet overheen kon zetten. Automatisch ga ik me dan afsluiten. Ronny vroeg nog om me niet te isoleren en met iedereen te blijven praten. Maar naarmate ik mensen beter leerde kennen, zag ik dat ze niet eerlijk waren. Als er iets is wat ik nodig heb in mijn leven na wat ik de laatste jaren heb meegemaakt, is het net dat: eerlijke mensen.”

In december liep het helemaal fout. Eerst vloog je Bjorn Ruytinx aan toen hij Mehdi Carcela blesseerde. Vervolgens verdween je na zijn schorsing onmiddellijk weer naar de bank en zag je hem twee keer scoren. Ten slotte weigerde je op de stage in Spanje de kamer met hem te delen. Was Ruytinx je probleem?

“Ik kon goed overweg met Bjorn, tot ik zag hoe hij niet iedereen correct behandelde. Vooral voor de jongeren was hij vaak hard. Ik ben zo opgevoed dat je altijd respect moet hebben voor anderen. Nu zag ik dingen die niet door de beugel konden. Tegen Genk blesseerde hij Benji De Ceulaer, die een vriend van me is. En een week later blesseerde hij Mehdi Carcela, nog een vriend van mij. Wat hij na die wedstrijd in de kleedkamer heeft gezegd, was er voor mij ver over. Dat was het moment waarop ik me helemaal ben beginnen af te schermen en steun ging zoeken bij Logan (Bailly, nvdr). Daarop is de kliek rond Ruytinx zich tegen mij en Logan gaan keren. De sfeer was voortdurend gespannen. Dus toen ik met Bjorn op de kamer moest liggen, was het einde verhaal. Ronny kent mij: ik kan niet doen alsof. Bjorn is een goeie kerel, maar alleen als je aan zijn kant staat. Hij voelde zich groter dan de groep en sommigen hadden het daar moeilijk mee. Maar ik was de boeman, samen met Logan. Met dat verschil dat hij nog punten pakte en ik in anderhalf jaar tijd maar één keer had gescoord.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier