Massimo Bruno verlaat Anderlecht voor Red Bull Salzburg

© Belga

Massimo Bruno verlaat landskampioen RSC Anderlecht voor de Oostenrijkse kampioen Red Bull Salzburg. Beide clubs bereikten een akkoord over de transfer van de 20-jarige middenvelder.

Bij RB Salzburg tekende Bruno een contract voor vijf seizoenen. ‘De filosofie en de ambitie van de club hebben mij overtuigd’, zegt Bruno op de clubwebsite. ‘Ik kijk er erg naar uit om aan dit project te kunnen deelnemen en met Red Bull Salzburg succesvol te zijn. Met Anderlecht kon ik al proeven van de Champions League en het is een hoofddoel om met mijn nieuwe club hetzelfde te bereiken.’

Twee titels

Bruno genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij paars-wit. In augustus 2012 debuteerde hij in de eerste ploeg van Anderlecht, waarmee de snelle flankspeler twee keer kampioen werd (in 2013 en 2014).

‘We wensen Massimo alle geluk en succes toe. Het was onmogelijk om dit bod te weigeren. Langs deze weg wil ik Massimo Bruno danken voor zijn inzet en uitstekende mentaliteit’, zegt algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.

‘Ik zal iedereen missen en ik mag terugblikken op een uitstekende opleiding en twee titels tijdens mijn eerste jaren als profvoetballer’, reageert Bruno. ‘Ik wil de voorzitter, de directie, de collega’s en mijn ploegmaats danken voor de mooie jaren bij paars-wit, voor altijd de club van mijn hart. Ik zal ook de trouwe supporters nooit vergeten. Ik ben toe aan een nieuwe stap in mijn loopbaan en wens het allerbeste toe aan de hele club.’ (Belga/KVDA)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier