Mathew Ryan: ‘Er is meer concentratie nu’

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Ook onder Michel Preud’homme blijft Mathew Ryan het vertrouwen genieten als eerste doelman bij Club Brugge. De jonge Australiër ontgoochelt niet.

Op zijn foutje tegen Wroclaw na toont Ryan zich een zeer betrouwbaar sluitstuk, dat zaterdag voor de derde keer op rij zijn netten schoon hield. Ryan straalt ook elke week een beetje meer kracht en zekerheid uit.

Ryan in Sport/Voetbalmagazine: “Eén tegengoal uit een spelfase, één strafschop op KV Mechelen, en de rest op standaardsituaties. Dat laatste loopt wel steeds beter, vind ik. Dankzij meer concentratie en focus. Die is gedurende de hele wedstrijd veel meer aanwezig dan in het begin. Want de organisatie op standaardsituaties is niet veranderd.”

“De start van het seizoen heeft ons wel pijn gedaan. Veel nieuwe gezichten, veel blessures die we meesleurden uit vorig seizoen, de teleurstelling van de Europese uitschakeling… Te weinig wedstrijden als team samen, denk ik, daar lag de schuld. Nu loopt het steeds beter, we zijn zeer solide aan het worden.”

Spaanse keepertrainer blijft

Overigens blijft Ryan ook onder Preud’homme getraind worden door Ricardo López, de Spaanse keeperstrainer die deze zomer naar Brugge kwam. Die had net zijn gezin naar Brugge overgebracht, toen Juan Carlos Garrido werd ontslagen.

López, pas gestopt als doelman, praatte na dat ontslag met het bestuur, dat tevreden bleek over zijn werk. Vervolgens overlegde hij met Garrido die hem niet direct een nieuwe club kon bezorgen en besloot hij in Brugge te blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier