Mathew Ryan heel trots op tweede trofee voor Doelman van het Jaar

Doelman Mathew Ryan hield Club overeind © BELGA

Club Brugge-goalie Mathew Ryan werd door de profvoetballers uit de Jupiler Pro League voor het tweede jaar op rij bekroond met de trofee voor Doelman van het Jaar.

Club Brugge-goalie Mathew Ryan is erg blij met zijn trofee voor Doelman van het Jaar. De Australiër werd door de profvoetballers uit de Jupiler Pro League voor het tweede jaar op rij met deze bekroning bedacht, hij haalde het met meer dan een straat voorsprong op Matz Sels (AA Gent) en Silvio Proto (Anderlecht).

“Ik steek niet onder stoelen of banken heel trots te zijn op hetgeen tot nu toe werd gerealiseerd”, aldus Ryan op de clubwebsite. “Als zoveel collega-voetballers mijn prestaties erkennen, kan ik alleen maar heel fier zijn danig veel appreciatie van vriend en ‘vijand’ te krijgen. Het is voor mij een zeer belangrijk signaal de ingeslagen weg voort te bewandelen”, klinkt het.

Tweede thuis

De bij de supporters erg populaire Ryan speelt sinds 2013 bij Club en groeide in Jan Breydel uit tot een van de absolute sterkhouders. “Mijn komst naar Club Brugge én Europa blijkt meer dan ooit de goede keuze geweest te zijn. Ik heb dankzij mijn ontbolstering bij Blauw-Zwart in een relatief korte periode mezelf in eigen land en ook in jullie land op de kaart gezet”, stelde de international.

“Club én Brugge zijn in een zeer korte tijd mijn tweede thuis geworden”, besluit Ryan. “Ik hou van deze club én stad. Iedere oefensessie houdt voor mij een geweldige uitdaging in om nog meer mijn best te doen. Ik ben een perfectionist en een winnaar, het is mijn drijfveer om voor mijn werkgever het beste van mezelf te geven.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier