Matias Suarez: ‘Geen probleem als ik in Anderlecht moet blijven’

© Image Globe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De spits is ontgoocheld omdat hij opnieuw niet slaagde voor de medische tests van CSKA Moskou. ‘Ik begrijp hier niets van’.

Matias Suarez van RSC Anderlecht is ontgoocheld omdat hij opnieuw niet slaagde voor de medische tests van CSKA Moskou. ‘Ik begrijp hier niets van’.

Suarez aast op een transfer naar CSKA Moskou, maar slaagde wegens knieperikelen en een operatie tot tweemaal toe nog niet voor de medische tests in een gespecialiseerd centrum in het Duitse München.

Garantie

Bij de tweede medische controle eerder deze week bleek dat de Argentijn nog niet alle tests kon ondergaan omdat het kniegewricht nog onvoldoende gestabiliseerd en verstevigd is. Zolang CSKA geen 100 procent garantie heeft over zijn beschikbaarheid, gaat de transfer, die RSCA 8 miljoen euro zou opleveren, niet door.

De Russen willen de verdere revalidatie van Suarez vanaf nu op de voet volgen en eist dat hij in München herstelt. In februari ondergaat Suarez een nieuw onderzoek.

‘Ben graag bij Anderlecht’ ‘Ik heb een afspraak met Herman Van Holsbeeck’, vertelde Suarez aan Het Laatste Nieuws. ‘Ik begrijp hier niets van. Hoe kan ik nu afgekeurd worden terwijl ik in Argentinië zonder problemen met de bal kon oefenen en ook mee trainde met mijn oude club Belgrano?’

‘Ik wacht het gesprek met Herman af, nadien zullen we beslissen. Als ik op Anderlecht moet blijven, geen probleem, want ik ben er graag. Gaat de transfer door zoals gepland, des te beter’, aldus Suarez.

Patellapees

Normaal gezien was de Gouden Schoen en de Profvoetballer van het Jaar afgelopen zomer al voor 16 miljoen euro naar Moskou verkast. De Russen bliezen de transfer echter af omdat Suarez niet geslaagd was voor de medische tests.

Suarez sukkelde met een blessure aan de patellapees, die de knieschijf met het onderbeen verbindt. Om Anderlecht aan de landstitel te helpen, had hij de pijn verbeten.

Na het afspringen van zijn miljoenentransfer trok Suarez meteen naar Argentinië, waar hij zich intussen toch heeft laten opereren.

Winterstop

Dat Suarez nog een derde kans van de Russen krijgt, heeft hij te danken aan de lange winterstop in Rusland. De competitie herbegint pas op 9 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier