Matías Suárez: ‘Het gaat mij echt niet om een transfer’

© BELGA

De geruchten rond een mogelijk vertrek van Matías Suárez na dit seizoen zwellen aan. In een uitgebreid interview met Sport/Voetbalmagazine houdt de Argentijn echter de boot af.

“De club zegt dat ik wellicht ga vertrekken, de mensen in de straat ook, maar uit mijn mond heeft nog niemand dat gehoord”, zegt Matías Suárez.

Engeland

Het is dan wel vreemd dat z’n manager in de kranten verkondigt dat hij aan een strategie werkt om Suárez in Engeland te krijgen.

“Heb ik ook gelezen. In de krant”, antwoordt de Anderlechtspits. “Mij gaat het nu echt niet om een transfer, echt niet. Mij gaat het over het veld, waar ik de spelers probeer te bedanken voor het vertrouwen dat ik krijg.”

Vertrouwen

Waarom de Argentijn nu pas volledig ontbolstert, heeft een aantal redenen, zo legt hij ook uit in Sport/Voetbalmagazine. Een daarvan was lange tijd een gebrekkige communicatie. “De gesprekken met de trainer moesten via een derde gebeuren, via José García (teammanager en Spaanstalig, nvdr). Dat zorgde bij mij voor een soort onvermogen om dingen over te brengen.”

Suárez gaat verder: “Maar ik ben blijven vechten, heb niks cadeau gekregen. Elke wedstrijd gaf me een beetje meer vertrouwen. Ik merk nu bijvoorbeeld dat ploegmaats me veel meer bij het spel betrekken. Ook dat geeft vertrouwen. Als ze vorig jaar iemand zochten om het verschil te maken, ging de bal naar Boussoufa. Nu krijg ik ook veel ballen.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier