Matias Suarez is Belg en kan Rode Duivel worden

© Belga

Matias Suarez is in het bezit van een Belgisch paspoort. De 25-jarige spits van Anderlecht kan voortaan voor de Rode Duivels voetballen.

Suarez werd nog niet opgeroepen voor de Argentijnse nationale ploeg. Hij diende zijn aanvraag in augustus 2013 in. Hij woonde toen al vijf jaar in België en beantwoordde aan alle criteria. Zodoende verliep de erkenningsprocedure vlot.

Suarez herstelt momenteel van een zware knieblessure en komt daardoor heel waarschijnlijk niet in aanmerking voor het WK in Brazilië. De voorronde van het EK 2016 lijkt wel haalbaar, op voorwaarde natuurlijk dat bondscoach Marc Wilmots de voormalige Gouden Schoen oproept.

In Het Nieuwsblad noemt zijn manager Cristian Colazo de naturalisatie alvast “uitstekend nieuws”. “Dit zal hem een mentale boost geven. Hij had het ­nodig na de moeilijke maanden die hij beleefde door

zijn blessure. Het zou een eer zijn voor hem om voor België te spelen. Hij is hier al zo lang en zijn kinderen zijn hier ­geboren en getogen.”

Transfermarkt

Nu Suarez Belg is, kan hij ook makkelijker een transfer versieren naar een andere EU-staat zoals het Verenigd Koninkrijk (waar de Engelse Premier League lonkt). Om diezelfde reden tracht ook zijn Anderlecht-ploegmaat Cheikhou Kouyaté, die al voor Senegal voetbalde, Belg te worden. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier