Maxime Lestienne wordt 6 maanden geschorst voor alle nationale ploegen

© Belga

Club Brugge-aanvaller Maxime Lestienne wordt voor zes maanden geschorst voor alle wedstrijden van de nationale ploegen – Rode Duivels én beloften – wegens het overtreden van de gedragscode.

Maxime Lestienne was begin september door bondscoach Johan Walem uit de Belgische beloftenselectie gezet omdat hij in het spelershotel was betrapt met een vriendin en zo de gedragsregels had overtreden. Hij bood later zijn excuses aan, maar mocht zich nog verwachten aan een sanctie van de Belgische voetbalbond.

Die val behoorlijk zwaar uit: de 21-jarige aanvaller van Club Brugge wordt voor zes maanden geschorst (tot 1 maart 2014) voor alle wedstrijden van de Belgische nationale ploegen. De schorsing geldt zowel voor de beloften als de Rode Duivels.

‘Na afloop van deze periode, zal de speler in kwestie opnieuw kunnen worden opgeroepen voor de nationale ploeg en een blanco strafregister genieten’, meldt de KBVB nog. ‘Indien een speler uit de betrokken selecties echter de gedragscode nog overtreedt, zal een automatische schorsing van twee jaar worden toegepast’.

Bondscoach Marc Wilmots maakt op donderdag 3 oktober zijn selectie voor de cruciale WK-kwalificatie-interlands van de Duivels bekend, op vrijdag 11 oktober in Zagreb tegen Kroatië en op 15 oktober in Brussel tegen Wales. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier