Mboyo: ‘Ik wil alleen vertrekken langs de grote poort’

© IMAGEGLOBE
Thomas Bricmont

Met vijf goals in evenveel duels van play-off 2 is Ilombe Mboyo dé man van het moment bij AA Gent. Manager Michel Louwagie vreest dat de spits niet te houden zal zijn.

Voor Mboyo zelf is zijn goede vorm geen verrassing, stelt hij in Sport/Voetbalmagazine. “Dit is mijn eerste seizoen als nummer negen, de diepste spits. Vorig jaar speelde ik veelal vanaf de flanken. Ik maakte toen ook vijftien doelpunten, wat helemaal niet slecht was. Ik hou er van om beslissend te zijn, of het nu voor doel is of bij de laatste pass.

“Sinds Trond Sollied me voorin posteerde als centrumspits boekte ik veel vooruitgang. Het ligt me wel, want ik ben in staat om de bal vast te houden met mijn rug naar doel, ik kan afhaken en gemakkelijk een tegenstander uitschakelen. Víctor Fernández hield me op die positie en gaf me veel raad. Bij FC Porto en in de Spaanse competitie begeleidde hij al veel topaanvallers.”

Opvolger van Mbokani?

Na zijn sterke prestatie zaterdag tegen Kortrijk erkende manager Michel Louwagie dat het moeilijk zal worden om Mboyo nog een extra seizoen bij de Buffalo’s te houden. De polyvalente spits wordt al genoemd als opvolger van Dieumerci Mbokani bij Anderlecht. “Ik ben niemands opvolger”, weerlegt Mboyo. “Natuurlijk laat het me niet koud dat ze me zouden volgen. Het is de beste club van België, ik groeide er op en ik woon nog altijd in Brussel. Het is dus normaal dat zoiets me plezier doet, ook al is er op dit moment geen contact.”

“Het enige dat me nu bezighoudt, zijn de komende weken en wat we daarin met Gent gaan doen. Pas nadien gaan we eens samen zitten met de voorzitter, mijn vader, mijn makelaar en ikzelf. Zoals dat ook gebeurde in januari, toen Norwich City zich meldde. Toen vond ik het moment om te gaan nog niet gekomen. Ik wil hier alleen vertrekken door de grote poort.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier