Mbuyu: ‘Van Wijk heeft karakter wat tegen’

© Belga

Op vier maanden voor het einde van zijn contract liet Dennis van Wijk afgelopen zaterdag weten dat hij niet verder gaat bij Bergen. Waarom duurde alles zo lang?

Op vier maanden voor het einde van zijn contract liet Dennis van Wijk afgelopen zaterdag weten dat hij niet verder gaat bij Bergen. Het bestuur besliste zondag dat assistent Geert Broeckaert tot het einde van het seizoen zijn taken overneemt. Waarom duurde alles zo lang?

Dimitri Mbuyu, sportief raadgever RAEC Bergen: “Er was door de clubleiding altijd meegedeeld dat er pas een beslissing zou volgen eind februari, begin maart. De voorzitter wou bij zijn standpunt blijven dat er niet eerder gepraat werd, omdat hij de play-offs wilde afwachten.”

“Maar Dennis is een fier man en zette de club onder druk. Op die manier werd hij dan vorige week uitgenodigd voor een gesprek, wat blijkbaar leidde tot zijn drastische besluit.”

“Dennis was altijd bijzonder veeleisend, ook naar zijn spelers. Niet iedereen bleek even tevreden met die aanpak, maar dat is inherent aan het voetbal. Een verhouding vijftig-vijftig is dan mogelijk. Van Wijk blijft een heel goede trainer, die ervoor zorgde dat we nooit in de problemen kwamen.”

“We weten ondertussen dat hij zijn karakter soms wat tegen heeft. Inzake de slechte staat van het veld had hij met zijn kritiek alleszins een punt. Maar ook bij een topper als José Mourinho worden de pro’s en contra’s vaak uitvergroot en opgeklopt. De knoop is nu doorgehakt.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier