Redactie Sportmagazine

Meunier: ‘Daum laat Bacca lopen als een konijn’

De aanpassing van Carlos Bacca aan het Europese voetbal verloopt moeizaam. Zijn ploegmaats bij Club Brugge blijven echter geloven in zijn slaagkansen.

De aanpassing van Carlos Bacca aan het Europese voetbal verloopt moeizaam. Pas in april kon de Colombiaanse spits de neus aan het venster sterken. Zijn ploegmaats bij Club Brugge blijven echter geloven in zijn slaagkansen.

In Sport/Voetbalmagazine geven Thomas Meunier en Bojan Jorgacevic hun mening over ploegmaat Carlos Bacca.

Thomas Meunier meent dat de Colombiaan vooral volgend seizoen mensen zal verrassen. “Hij heeft veel mogelijkheden”, aldus Meunier. “Maar de jongen zit nu in zijn aanpassing aan het Europese voetbal. De manier van spelen, de taal, het klimaat, de gastronomie zelfs. En de trainingen! Christoph Daum laat hem lopen als een konijn om hem in staat te stellen zich aan te passen aan de fysieke eisen van ons kampioenschap. Je overbrugt al die verschillen niet in enkele dagen.”

Bojan Jorgacevic noemt Bacca “zeer compleet”. Jorgacevic: “Niet vergeten dat hij hier in de winter is aangekomen. Het verschil met Colombia was groot, kan ik me inbeelden. Qua taal werd hij schitterend opgevangen, Vázquez en Figueras spreken Spaans, Kujovic ook, opgepikt in zijn tijd bij Levante.”

“En verder stelde de club een vertaler 24 uur op 24 ten dienste van hem. Belangrijk om de kleine problemen van alle dag op te lossen en de dialoog met de staf en de andere spelers te vergemakkelijken. Wij constateren dat hij zich beter en beter voelt in zijn nieuwe entourage. Technisch is hij goed en hij is in staat om met de bal aan de voet te versnellen.”

Wat hij wel moest leren, zei Jorgacevic, is het zich plaatsen bij balverlies. “Colombiaanse spitsen zijn duidelijk niet gewoon om de eerste verdedigers te zijn. Dat moet hij leren: druk zetten op de speler in balbezit bij de tegenstander. Dat is scholing, het leren ontdekken waar je tekortschiet en dat ook uitvoeren. Dat vraagt werk én geduld.”

“Maar hij boekt vooruitgang en zijn eerste goal (thuis tegen AA Gent, nvdr) was een soort beloning, een stukje motivatie. Bacca gaat slagen en volgend jaar beloond worden voor het harde werk.” (PB/PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier