Michel Preud’homme blijft ook volgend seizoen aan het roer bij Club Brugge

Michel Preud'homme © Belga Image

Dat heeft hij laten weten in een filmpje op de website van de kersverse landskampioen, met als titel ‘Michel reste avec nous!’.

‘Beste supporters, ik heb een beslissing genomen. Het heeft misschien een beetje lang geduurd, maar beter goed nadenken en de juiste beslissing nemen. Voila, ik blijf bij jullie. En nu: bluv’n goan‘, lachte de ex-doelman, die zo een einde maakte aan de onzekerheid over zijn eigen toekomst.

Titel

Michel Preud’homme leidde Club afgelopen seizoen naar de veertiende landstitel in de clubgeschiedenis, de allereerste sinds 2005. De ex-trainer van onder meer Standard, AA Gent en FC Twente streek in september 2013 neer als T1 bij Club Brugge als opvolger van de Spanjaard Juan Carlos Garrido. In zijn derde seizoen bij Club Brugge zorgde de voormalige doelman voor de langverwachte bekroning, net zoals bij Standard in 2008. Toen pakten de Rouches onder zijn leiding na 25 jaar nog eens de landstitel.

Vorig jaar pakte Blauw-Zwart ook de beker, in deze editie verloren ze de finale van Standard.

Champions League

MPH werd onlangs op het Gala van de Profvoetballer nog tot Trainer van het Jaar gekroond. ‘Ik moet het voor mezelf nog uitmaken en wil de juiste beslissing nemen. Mocht ik wat jonger zijn dan was er geen enkel probleem. Dan bleef ik bij Club Brugge. Nu wacht ik nog wat af’, klonk het toen over zijn eigen toekomst.

Wellicht was ook de lokroep van de groepsfase van de Champions League – waar Club rechtstreeks voor geplaatst is – te groot, Preud’homme zit dus ook volgend seizoen op de Brugse trainersbank. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier