Michel Preud’homme is verkozen tot Trainer van het Jaar

Michel Preud'homme (midden) © BELGA

De trainer van Club Brugge haalde het van Hein Vanhaezebrouck van AA Gent.

Michel Preud’homme is door de profvoetballers van eerste klasse uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. De 56-jarige coach, die met Club Brugge de beker won en tot in de kwartfinale van de Europa League reikte, werd vorig jaar nog derde maar had nu 130 punten meer dan Hein Vanhaezebrouck, trainer van titelfavoriet AA Gent.

Het is de tweede keer dat Preud’homme de trofee wint, de vorige keer na de titel met Standard in 2008. Hij volgt op de erelijst Peter Maes op.

Spelers

360 voetballers van de 16 clubs uit de Jupiler Pro League brachten hun stem uit. ‘Het doet altijd deugd als je door de spelers wordt gekozen’, zegt Preud’homme in een eerste reactie. ‘Er was heel wat concurrentie want heel wat trainers en ploegen hebben het dit jaar goed gedaan.’

‘Voor mij is het een trofee van een staf, niet van een man of een trainer alleen’, klinkt het bescheiden. “Natuurlijk ben ik de leider van de staf maar zij geven me zoveel input en ze werken zo hard. Misschien moeten we de trofee omdopen tot “beste staf van België”.’

Profvoetballer van het Jaar

De Trainer van het Jaar is een organisatie van de Pro League en Het Nieuwsblad, met La Dernière Heure als mediapartner.

De volgende dagen worden ook de Doelman, Jonge Prof en Profvoetballer van het Jaar bekendgemaakt. Voor die laatste trofee komen Laurent Depoitre (AA Gent), Neeskens Kebano (Charleroi), Aleksandar Mitrovic (Anderlecht), Lior Refaelov (Club Brugge) en Victor Vazquez (Club Brugge) in aanmerking. Vrijdag kennen we de opvolger van Thorgan Hazard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier