‘Michy Batshuayi is een speciale’

© IMAGEGLOBE

Net nu Standard met een scoringsprobleem zit, geeft Michy Batshuayi niet thuis. Vorig seizoen gaf de Belgische spits nochtans blijk van zijn talent, waar blijft de bevestiging?

Eerst was er een disciplinair akkefietje, daarna speelde de rug op. Voor belofte Michy Batshuayi, volgens trainer Ron Jans zijn meest getalenteerde spits, moet het seizoen nog beginnen.

Vorig seizoen was hij nochtans goed voor 25 duels en 6 goals, maar dit seizoen staan er nul minuten op zijn teller. Net terwijl zijn ploeg hem zo goed kon gebruiken, want na twee wedstrijden zit Standard aan nul doelpunten.

In de eerste wedstrijd viel hij uit de kern, op Lierse was hij ook afwezig, dit keer met een rugletsel. Was hij echt gekwetst of nog … disciplinair afwezig?

Peter Balette, assistent-trainer, in Sport/Voetbalmagazine: “Echt geblesseerd. Onze kinesisten houden spelers geen hand boven het hoofd. Hij had last van de rug en kon niet spelen, ook niet met de beloften. Maar hij was wel op de wedstrijd.”

“Het is een speciale, zoals veel jongeren, maar geen plantrekker. Ik heb Ron Jans de statistieken van vorig seizoen laten zien. Michy was op slechts een handvol trainingen niet aanwezig. Wat er gebeurde vóór de eerste wedstrijd was een signaal. We kozen voor de snelheid van Ezekiel.”

“Michy moet beseffen dat hij het niet zomaar op een bordje aangereikt zal krijgen. Hij is iemand die nog altijd een beetje in de goeie richting moet worden geduwd, maar wie niet op die leeftijd?” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier