Milan Jovanovic krijgt monsterbod uit China

© BELGA

Shandong Lunang, een club uit de Chinese competitie, biedt Milan Jovanovic een contract van twee jaar aan.

Het zou gaan om een salaris aan uitzonderlijke voorwaarden. De 32-jarige Serviër is naar verluidt zwaar onder de indruk van de cijfertjes in het contract, maar vroeg bedenktijd. Internationale vedetten als Nicolas Anelka en Didier Drogba zwichtten de voorbije jaren voor de Chinese yuan.

Een Servische krant meldde deze week dat de deal al rond zou zijn, maar andere bronnen ontkennen dan weer dat er een handtekening gezet werd. Vooral de echtgenote van de ex-Anderlechtspeler, Natasa, zou tegenstribbelen. Zij ziet het niet zitten met haar drie kinderen naar het Verre Oosten te trekken.

Shandong Luneng, gelegen in de stad Jinan, is nochtans niet zo een gekke piste. Milan Jovanovic zou er zijn landgenoot Radomir Antic terugvinden, huidig trainer van Shandong en oud-bondscoach van Servië (op het WK 2010).

Liefst van al zou de transfervrije Jovanovic in België blijven, maar wellicht kan geen enkele club zijn looneisen inwilligen. Het Turkse Besiktas toonde zich wel al concreet, maar aan beperkte loonvoorwaarden en slechts voor één seizoen. Bovendien werd zopas door de UEFA beslist dat Besiktas en Fenerbahçe komend seizoen uitgesloten worden van de Europa League. Hetgeen de kansen van Besiktas alweer doet verkleinen. (MS/AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier