Moeskroen wordt Belgischer

© BELGAIMAGE

Excel Mouscron neemt afscheid van zijn twee sportief directeurs. Algemeen directeur Paul Allaerts neemt hun bevoegdheden over.

Patrick Declerck, voorzitter en minderheidsaandeelhouder van Excel Mouscron, pleit al langer voor een andere aanpak. Tegenover Sport/Voetbalmagazine verklaarde hij eind vorige week dat hij zou proberen om de buitenlandse meerderheidsaandeelhouder te overtuigen om van koers te veranderen.

‘Ik denk dat daar voldoende argumenten voor zijn’, zei hij. ‘Een blik op het klassement moet eigenlijk al volstaan. Het is niet omdat je elf jonge spelers aantrekt van wie de naam eindigt op ic dat je dan een ploeg hebt die het goed zal doen in de eerste klasse.’

Maandag werd op de raad van bestuur beslist om de contracten van de twee sportief directeurs (en ex-spelersmakelaars), de Kroatische Belg Yuri Selak en de Braziliaan Humberto Païva, niet te verlengen. Algemeen directeur Paul Allaerts neemt hun bevoegdheden over tot er een nieuwe sportief directeur is gevonden. De bedoeling is dat Excel Mouscron weer Belgischer wordt en niet louter meer mikt op jonge buitenlandse talenten.