Mogelijke scenario’s: Anderlecht kan donderdag titel vieren

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Anderlecht kan donderdag al de titel vieren, Club Brugge en Zulte Waregem ten vroegste zondag op de laatste speeldag.

Met nog twee speeldagen te gaan in play-off 1, maken nog drie ploegen kans op de landstitel: Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem. KRC Genk en Standard zijn uitgeteld.

Anderlecht won in de slotwedstrijd van de achtste speeldag met 1-2 op het van bekerwinnaar KRG Genk en komt door die zege opnieuw aan de leiding in de stand. Eerder op de dag was Club Brugge met 2-4 gaan winnen op het veld van Standard.

In de stand leidt Anderlecht met 45 punten, dan volgen Club Brugge (43), Zulte Waregem (43), Genk (39), Standard (38) en Lokeren (31).

Scenario’s Op de negende speeldag moet Anderlecht donderdag (20u30) naar Lokeren, ontvangt Zulte Waregem Club Brugge en krijgt KRC Genk Standard over de vloer. Op de tiende en laatste speeldag staan zondag (14u30) Club Brugge – KRC Genk, Anderlecht – Zulte Waregem en Standard – Lokeren op het programma.

Als Anderlecht donderdag wint op Lokeren en Club Brugge en Zulte Waregem gelijk spelen, is het kampioen. Paars-wit viert de titel sowieso zondag als het zowel in Lokeren als op de laatste speeldag thuis tegen Zulte wint.

Club Brugge en Zulte Waregem kunnen ten vroegste zondag kampioen zijn. Club Brugge moet dan donderdag bij Zulte Waregem en zondag thuis tegen KRC Genk winnen en rekenen op puntenverlies van Anderlecht. Blauw-zwart is ook kampioen bij een gelijke stand, want het kreeg bij de halvering van de punten voor play-off 1 geen half punt extra. Essevee is kampioen als het donderdag wint tegen Club Brugge en zondag op Anderlecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier