Morten Olsen hengelt naar trainerschap Anderlecht

© Reuters

Clubicoon wil job bij RSCA combineren met die van Deens bondscoach.

Na een eerste gesprek met de directie is het nog niet duidelijk of Ariël Jacobs trainer van Anderlecht blijft. Eind deze week volgt een tweede gesprek. Draaien de gesprekken uit op een scheiding tussen beide partijen, dan is Morten Olsen alvast kandidaat om Jacobs op te volgen, maakt hij duidelijk in Gazet van Antwerpen.

Het 62-jarige clubicoon heeft als bondscoach van Denemarken nog een contract tot en met het WK 2014 in Brazilië, maar staat open voor een duobaan. “Ik heb mijn contract als Deens bondscoach (sinds 2000, red.) pas verlengd, maar in voetbal is alles mogelijk. Anderhalf jaar geleden zei ik al terug clubtrainer te willen worden. Dat komt er nog van en dan graag bij Anderlecht. Volgend seizoen? Ik zou de jobs wel willen combineren”.

Olsen was een van de sterkhouders van Anderlecht in de jaren ’80 en won met paarswit drie Belgische landstitels en de UEFA Cup in 1983. Bovendien woont hij in het Brusselse. Of er al contacten tussen Anderlecht en Olsen plaatsvonden? “Daar geef ik geen commentaar op”. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier