Mouscron: onfortuinlijke Werner is weer klaar voor het echte werk

Olivier Werner © PHOTOPQR/L'ALSACE/MAXPPP

De doelman ziet na zestien maanden ellende licht op het einde van de tunnel. Bij Royal Excel Mouscron.

De botsing met Livio Nabab – ex-speler van Waasland-Beveren – vond plaats op 19 augustus 2016, in de Franse tweedeklassewedstrijd tussen zijn werkgever FC Sochaux en Orléans. Het verdict was bijzonder zwaar voor Olivier Werner (32): een scheen- en kuitbeenbreuk. ‘We verliezen een leider’, verklaarde zijn coach Albert Cartier nadien.

‘Diezelfde avond werd Olivier nog geopereerd in Besançon’, legt zijn makelaar Daniel Striani uit. ‘Daarmee begon een echte lijdensweg.’ Nadien volgden nog talrijke ingrepen. Eind januari dit jaar onderging de doelman een zoveelste operatie omdat de pijn maar bleef aanhouden. De chirurg, een autoriteit in de sportwereld, voorzag een herstelperiode tussen vier en zes maanden, maar in mei toonde onderzoek aan dat het proces nog maar aan veertig procent zat. Een zware klap. Werner geloofde er bijna niet meer in, maar in juli volgde een nieuwe scan. ‘Met een grote verrassing’, vervolgt Striani. ‘Alles zat goed op zijn plaats.’

Vanaf september ging Werner in Antwerpen in behandeling bij Lieven Maesschalck. Wanneer Royal Excel Mouscron, dat Logan Bailly en Jean Butez geblesseerd zag uitvallen, hem contacteerde, vroeg hij een week geduld omdat hij zijn sessies bij Maesschalck widel afwerken. Na de eerste trainingen is de Henegouwers doelmannentrainer Eric Deleu – een oude bekende van bij Cercle Brugge – echter gerust. Werner ziet het einde van de tunnel en is weer klaar voor het echte werk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier