Mouscron ‘vervlaamst’

Paul Allaerts (midden). © /
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Paul Allaerts is de nieuwe algemeen directeur van Royal Excel Mouscron.

De raad van bestuur van Royal Excel Mouscron benoemde Patrick Declerck (61) tot nieuwe voorzitter. De Moeskroense industrieel met West-Vlaamse roots noemde het bij zijn aanstelling primordiaal dat hij Nederlands spreekt. Dat geldt ook voor Paul Allaerts (51), de nieuwe algemeen directeur.

“Ik denk dat het een pluspunt is in een club die in zijn succesperiode heel wat mensen uit het Vlaamse landsgedeelte telde, ook onder de investeerders”, zegt Allaerts, die in Mol woont. “Ook de nieuwe voorzitter is er goed gekend, ook in de Vlaamse bedrijfswereld. Dat ik tweetalig ben, is niet doorslaggevend geweest. De club was vooral op zoek naar iemand die het Belgisch voetbal kent. Ook mijn verleden in de banksector was daarbij belangrijk, omdat ik er ervaring opdeed die mij ook in deze job van algemeen directeur van pas zal komen.”

Paul Allaerts is een gewezen internationale scheidsrechter. Hij was topkaderlid bij Belfius en de voorbije jaren achtereenvolgend sportief directeur en verantwoordelijke van het scheidsrechtersdepartement bij de voetbalbond. In Moeskroen komt hij in een club in buitenlandse handen waarvan de stabiliteit in vraag wordt gesteld. “Maar feit is dat de licentiecommissie al twee jaar na elkaar groen licht gaf”, zegt Allaerts, die zijn club ook gaat vertegenwoordigen in de algemene vergadering van de Pro League. “De investeerders gaven garanties dat er voort wordt geïnvesteerd.”

Royal Excel Mouscron is ook een club waar het sportief beleid volledig in handen is van de sportief directeurs Yuri Selak en Humberto Païva, en dus buiten de bevoegdheid van de algemeen directeur valt. De vorige algemeen directeur, Roland Louf, kon zich daar niet zo goed bij neerleggen en werd ontslagen. “De bedoeling is dat alles in overleg gebeurt,” zegt Allaerts, “zeker ook met Glen De Boeck, een coach die zeer goed de noden kent.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier