Nacer Chadli draagt dit seizoen het shirt van Anderlecht

Nacer Chadli © Belga

De 30-jarige Chadli wordt voor een seizoen gehuurd van AS Monaco.

Bij de Franse club zat hij op een zijspoor. ‘We werkten de afgelopen maanden hard aan de opbouw van de ploeg. We zetten volop in op de jeugd, maar investeren ook in een aantal ervaren spelers om de jongeren naar een hoger niveau te tillen. Chadli is daar één van’, legt sportief directeur Michael Verschueren uit. ‘Nacer maakt het team compleet. We zijn ervan overtuigd dat we, met de ploeg die we nu hebben, de verwachtingen van de fans zullen inlossen.’

Nacer Chadli is de zevende nieuwkomer bij Anderlecht, dat met 2 op 9 zijn competitiestart miste. Vincent Kompany maakte half mei bekend dat hij zou terugkeren naar het Astridpark als speler-manager. In zijn zog volgden de Nederlanders Michel Vlap en Philippe Sandler, de Franse ex-international Samir Nasri, Hendrik Van Crombrugge en de Engelse spits Kemar Roofe.

Chadli ruilde vorige zomer West Brom voor Monaco. Daar speelde hij 22 wedstrijden, al kwam hij de laatste maanden nog amper in actie. De Luikenaar heeft ook een verleden op het hoogste niveau bij Tottenham en Twente.