Ndidi: ‘In België is mijn rijbewijs blijkbaar niet geldig’

Wilfred Ndidi in actie tegen Charleroi.

Wilfred Ndidi (19), de Nigeriaanse middenvelder van KRC Genk, doet het momenteel nog even zonder auto. In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit waarom.

Tussen het voetballen door zit Wilfred Ndidi tegenwoordig ook met zijn neus in de studieboeken. Volop verkeersregels uit het hoofd aan het leren. “Ik moet dringend mijn theoretisch examen afleggen, maar het is er nog niet van gekomen”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. “In Nigeria reed ik al met de wagen, maar mijn rijbewijs is hier blijkbaar niet geldig. Zolang ik dat stuk papier niet heb, word ik opgepikt door de beste chauffeurs van Genk: mister Mathieu en Roger. Soms komt Samatta of Kumordzi mij oppikken.”

“In België is het verdomd ingewikkeld om je rijbewijs te halen, maar het is een heerlijk land om in te rijden”, gaat de Nigeriaan verder. “Geloof mij: het verkeer in Lagos is crazy. Voorrang verlenen bestaat niet. Zelfs als het licht op groen springt, moet je als voetganger links en rechts uitkijken om niet omvergereden te worden. Het is een dagelijks gevecht om je plaats op de baan te claimen. Het is er zo gevaarlijk voor niet-gemotoriseerde voertuigen dat ze het gebruik van fietsen willen afschaffen.”

(Alain Eliasy)

Lees het volledige interview met Wilfred Ndidi in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 17 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier