Niet Charleroi, wel Lierse dient klacht in na truitjesincident

Lierse versus Sporting Charleroi tijdens Pro League © BELGA

Lierse heeft officieel een klacht ingediend bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) na het truitjesincident van zaterdag in de competitiewedstrijd van de vijfde speeldag tegen Charleroi.

Niet Charleroi, maar wel Lierse heeft officieel een klacht ingediend bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Vlak voor de match moesten de bezoekers (Charleroi) van scheidsrechter Derycke van shirts wisselen.

“De klacht behandelt het niet voorafgaand aan de wedstrijd invullen van het wedstrijdblad door de tegenstrever, Sporting Charleroi”, luidde de mededeling van de Pallieters. “De klacht werd met bewijsstukken via de officiële wegen bezorgd aan de KBVB.

‘Onaanvaardbare situatie’

Lierse roept drie partijen op bij dit geschil: Sporting Charleroi, Lierse en scheidsrechter Thierry Derycke.” De Karolo’s mochten zaterdag op de vijfde speeldag in de uitwedstrijd op Lierse (0-2 zege) niet aantreden in hun groene reserveshirts, en moesten van de ref verplicht de uitshirts van de Pallieters aantrekken.

Ook bij Charleroi konden ze er nadien niet om lachen. “Het gaat wel degelijk om een onaanvaardbare situatie”, zei Pierre-Yves Hendrickx. “Er moeten compensaties komen. De Pro League is op de hoogte, en ik ga er van uit dat we een interne oplossing moeten kunnen vinden. Ik denk dus ook niet dat we tot in de rechtbank zullen moeten gaan om gelijk te krijgen.” (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier