Niet Pierre Denier maar Gunter Jacob stelde Genkse ploeg op tegen Cercle

Gunter Jacob naast Kara Mbodj © Belga Image
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Bij RC Genk gaat het voorlopig alleen nog om overleven, schrijft Sport/Voetbalmagazine. Niet Pierre Denier, maar Gunter Jacob stelde de ploeg op tegen Cercle: zijn transfers moesten spelen.

Nadat vorige week eerst trainer Emilio Ferrera was ontslagen, riep technisch directeur Gunter Jacob de technische staf samen en vertelde hen hoe de ploeg tegen Cercle zou staan. Van al zijn transfers had er op de openingsspeeldag tegen KV Mechelen niet één op het veld gestaan, op de nieuwe doelman Marco Bizot na.

Dat moest dringend anders. Interim-hoofdcoach Pierre Denier knikte en tegen Cercle verscheen zowel Christian Kabasele als Tornike Okriasjvili aan de aftrap. De nieuwkomers Sergej Milinkovic-Savic en Hervé Kagé vielen in, na amper enkele trainingen. Genk-Cercle werd 1-1 en veel beterschap viel er niet te bespeuren.

Vrees voor represailles

De zenuwen staan strak gespannen in de Cristal Arena. Personeel durft amper nog een grapje aan uit vrees voor represailles. Woordvoerder Jordy Hex kreeg de schuld voor de vele negatieve pers in de schoenen geschoven en werd ontslagen. Jeroen Simaeys bekocht een kritisch interview met een verwijzing naar de B-kern.

Ondertussen raakt de verziekte kern maar niet afgeslankt: het gevolg van een falende inkooppolitiek de voorbije twee jaar. Te veel dure en/of oude middelmaat, te weinig teamdenkende spelers. Met de komst van de enfants terribles Kagé en Okriashvili dreigt het kleedkamerprobleem alleen maar groter te worden.

Buiten schot

Ondertussen blijven de echte verantwoordelijken voor het sportieve verval buiten schot. Ferrera had geen enkele medestander meer in de club, tussen zijn voorganger Mario Been en Gunter Jacob woedde een koude oorlog. Clubdokter Stijn Indeherberghe en TD Jacob praten niet meer met elkaar.

Volgens bronnen in de club krijgt alleen een coach met dictatoriale trekjes dit zieke Genk nog aan het voetballen. Frankie Vercauteren had deze week al een gesprek met zijn ex-club. Huub Stevens en Peter Maes zijn de andere namen op het Genkse wenslijstje.

Lees het hele verhaal over slaande deuren, koude oorlogen en rollende koppen bij RC Genk deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier