‘Nieuw bod van Dynamo Moskou op Hanni’

Sofiane Hanni © Belga

Voorzitter Johan Timmermans van KV Mechelen zegt dat de Russische club Dynamo Moskou blijft azen op Sofiane Hanni, de Frans-Algerijnse spelverdeler van Malinois.

Opnieuw verwerpt KV Mechelen een bod van Dynamo Moskou op Sofiane Hanni. Dat zegt Johan Timmermans aan Sport/Voetbalmagazine. “Hun eerste bod lag veel te laag”, aldus de voorzitter. “Het nieuwe bod ligt al substantieel hoger, maar beantwoordt nog niet aan onze wensen.”

Duurder dan Kosanovic

Een concreet prijskaartje hangt Timmermans niet vast aan de Frans-Algerijnse spelverdeler van KV Mechelen. Maar de voorzitter laat wel verstaan dat de verwachtingen van zijn club niet min zijn: “Het transferbedrag moet hoger liggen dan bij Milos Kosanovic. Hanni zou onze duurste uitgaande transfer moeten kunnen worden.”

Het voorbije jaar verbeterde KV Mechelen zijn transferrecord al twee keer. Eerst gebeurde dat met de verkoop van Ivan Obradovic in 2015. De Servische linksback ging volgens Timmermans naar Anderlecht voor “twee miljoen en enkele honderdduizenden euro’s”. Met de overgang van Kosanovic naar Standard zou eerder deze winter opnieuw het clubrecord van KV verbeterd zijn. En nu hoopt Timmermans dus dat een vertrek van Hanni de kassa nog een keer doet rinkelen als nooit tevoren.

Nog meer stoere taal

Er is in dit dossier wel een verschil met de transfers van Kosanovic en Obradovic. In die gevallen had de speler telkens een contract dat nog ten minste twee jaar liep op het moment van de transfer. De overeenkomst tussen Mechelen en Hanni loopt volgend jaar al af. Dat verstevigt de onderhandelingspositie van KV niet. Maar weer spreekt Timmermans stoere taal: “Als men dat zou gebruiken om het transferbedrag laag te houden, heb ik liever dat hij zijn contract bij ons uitdoet. Dan laat ik hem nog liever gratis vertrekken. In dat geval hebben we er tenminste nog een jaar plezier van.”

Volgens Timmermans ligt het aan Hanni dat zijn contract bij KV nog niet verlengd is. “Wij hebben daar met hem nog niet uitdrukkelijk over gepraat, omdat hij op dat vlak de boot altijd afhield. Het is wel de bedoeling om nog eens aan tafel te gaan zitten als de huidige transferperiode definitief achter de rug is, eind februari dus.” Dan sluit ook de Russische transfermarkt.

Jagen op ‘Gouden Stier’

Hanni speelt sinds de zomer van 2014 in Mechelen. Zijn komst was toen bijzonder verrassend, want KV vond hem in de Turkse tweede klasse. Maar met 10 goals in 39 wedstrijden speelde hij zich vorig seizoen meteen in de kijker.

Ook dit seizoen kan Hanni aardige statistieken voorleggen; in 25 matchen gaf hij al vier assists en scoorde hij 11 keer. Daarmee is hij met grote voorsprong de topscorer van zijn team en heeft hij ook maar één doelpunt achterstand op ‘Gouden Stier’ Frédéric Gounongbe van Westerlo, de topschutter van de hele eerste klasse.