Nieuwe conditietrainer KV Kortrijk is de ‘ontdekker’ van Brecht Dejaegere

Brecht Dejaegere © Belga Image
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Karsten Vandendriessche, conditietrainer in de nieuwe technische staf van KVK, speelde een belangrijke rol in de carrière van Brecht Dejaegere.

Het was Brecht Dejaegere zelf die vijf jaar geleden in een interview met Sport/Voetbalmagazine naar aanleiding van zijn doorbraak bij KV Kortrijk de naam Karsten Vandendriessche liet vallen. Nadat hij bij de U16 van Club Brugge als doelman opzij was geschoven wegens te klein en te licht, testte hij tevergeefs bij SV Roeselare, vertelde hij.

Eigenlijk wou ik stoppen met voetballen.

Brecht Dejaegere

‘Omdat ik een goed meevoetballende keeper was, zei mijn vader: “Weet je wat? Probeer het eens als speler, want zelfs in de lagere reeksen moet een keeper groot zijn.” Eigenlijk wou ik uit ontgoocheling stoppen met voetballen, maar hij overtuigde mij om te gaan testen bij de U16 van KV Kortrijk om eens te kijken wat ik op het niveau van tweede waard was als veldspeler. En na de eerste training al zei trainer Karsten Vandendriessche dat ik meteen kon tekenen.’

Stuurt ook Karsten hem weg, dan keert Brecht wellicht naar Handzame terug.

Vader Frans Dejaegere

Twee jaar geleden, naar aanleiding van de kampioenstitel van Brecht Dejaegere met AA Gent, bevestigde in Sport/Voetbalmagazine ook zijn vader Frans Dejaegere het verhaal.

‘Toen Brecht bij Club te horen kreeg dat hij als doelman te klein en te licht was, wilde hij het daar als veldspeler proberen, maar de jeugdcoördinator, Hans Galjé, zei: “Dat is een beetje het probleem verschuiven.” Ook bij Cercle en Roeselare waren ze niet geïnteresseerd. Wat als Karsten Vandendriessche, toenmalige trainer van de U16 van KV Kortrijk, op dat moment ook vindt dat Brecht te klein en te licht is?’

Gelukkig keek Karsten naar belangrijkere zaken: techniek, coördinatie, grinta, startsnelheid en wendbaarheid. Hij was de enige. Chapeau!

Vader Frans Dejaegere

‘Gelukkig keek hij naar belangrijkere zaken: techniek, coördinatie, grinta, startsnelheid en wendbaarheid. Hij was de enige. Chapeau! Na één training wist hij het al. Stuurt ook Karsten hem weg, dan keert Brecht wellicht naar Handzame terug. Want hij zat redelijk diep. Als je op die leeftijd zo laag zakt, kom je dan nog ooit terug? Ik ben ervan overtuigd dat er op die manier zo veel talent verloren gaat.’

Karsten Vandendriessche (43), LO-leerkracht aan het Sint-Jozefscollege in Izegem, was tot vorige week conditietrainer van de beloften en de bovenbouw van KV Kortrijk. Nu maakt hij er deel uit van de nieuwe technische staf rond de nieuwe hoofdcoach Glen De Boeck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier