Nieuwkomers Jorge Teixeira en Adrien Trebel present op eerste training Standard

Jorge Texeira © Belga

Ook bij vicekampioen Standard Luik was het om half 11 verzamelen geblazen voor de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nieuwkomers Jorge Teixeira en Adrien Trebel waren alvast present op de Académie Robert Louis-Dreyfus.

Teixeira is een 27-jarige Portugese verdediger die overkomt van het Zwitserse FC Zürich. Trebel is dan weer een 23-jarige middenvelder die het Franse FC Nantes verliet om bij de Rouches aan de slag te gaan. De Japanner Yuji Ono is terug nadat hij een jaar aan de kant stond met gescheurde kruisbanden.

Er waren echter nog heel wat afwezigen. Onder meer Mehdi Carcela, Jelle Van Damme en Igor De Camargo zijn nog op vakantie en sluiten deze week aan. Laurent Ciman, Eiji Kawashima en Daniel Opare (tot nader order nog steeds een speler van Standard) zijn momenteel nog op het WK in Brazilië actief.

Na een bosloop werd er op het veld getraind. Opvallend was dat Guy Luzon de leiding van de training aan zijn assistenten overliet.

Adrien Trebel
Adrien Trebel© Belga

Ibrahima Cissé

Standard en KV Mechelen, zo maakten de Rouches na de training bekend, hebben een akkoord bereikt omtrent de overgang van de twintigjarige middenvelder Ibrahima Cissé.

De Belgische middenvelder van Guineese afkomst trainde al een week mee bij KV Mechelen. Bij Standard kon hij immers niet rekenen op een basisplaats. ‘We wensen hem veel succes in het verdere verloop van zijn carrière’, lieten de Rouches weten.

Michy Batshuayi

Standard plant overigens nog een oefenwedstrijd tegen de Franse topclub Olympique Marseille, die volgens diverse media in poleposition ligt om topschutter Michy Batshuayi uit Luik weg te halen. De datum voor die oefenwedstrijd werd nog niet bekendgemaakt. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier