Nikolaos Karelis voert top tien van 26e speeldag aan

Nikolaos Karelis © Belga Image

Onze top tien van de afgelopen speeldag in eerste klasse.

1. Nikolaos Karelis (Racing Genk) : scoorde twee keer, waaronder opnieuw een knappe retro, en forceerde ook nog eens een strafschop. De paal weerhield de Griek van een hattrick. Topprestatie.

2. John Bostock (OH Leuven) : regisseur van een opwindend voetballend OHL. Altijd aanspeelbaar in de opbouw, meesterlijk vanop de penaltystip.

3. Mbark Boussoufa (AA Gent) : is zijn creatieve flitsen en trukendoos duidelijk nog niet kwijt. Past als gegoten in het combinatievoetbal van Vanhaezebrouck. Het ontbrekende puzzelstukje?

4. Filip Djuricic (Anderlecht) : zeer aanwezig in het spel van de Brusselaars. Lijkt met zijn gave techniek het publiek voor zich te hebben gewonnen en kreeg een applausvervanging.

5. Davino Verhulst (Lokeren) : sleepte met enkele miraculeuze reflexen in de slotminuten een Lokers punt uit de brand aan Den Dreef.

6. Leon Bailey (Racing Genk) : bulkt van talent, en zette dat dit weekend ook voor het eerst echt in resultaten om: een heerlijke goals en een assist. Bezorgde Vanzo een rotavond met zijn voortdurende rushes.

7. Lior Refaelov (Club Brugge) : het was zeker niet het favoriete weer van de Israëliër, en hij was in de wedstrijd zeker ook niet alomtegenwoordig, maar met een doelpunt en een assist was hij was wel weer beslissend.

8. Jean-François Gillet (KV Mechelen) : stopte de strafschop van Raman en forceerde daarmee een keerpunt in de wedstrijd. Zorgde ook nadien nog dat STVV niet op het scorebord stond.

9. Brecht Dejaegere (AA Gent) : al weken de gangmaker bij Gent. Zorgt met infiltraties vanuit het centrum of vanaf de flank constant voor gevaar. Haalt een hoog niveau.

10. Hervé Kagé (KV Kortrijk) : liet zich niet van de wijs brengen door de Charleroisupporters die hem tijdens zijn invalbeurt uitfloten. Dreigde constant vanop links en gaf de beslissende assist voor de gelijkmaker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier