Oefencomplex AA Gent komt later

© BELGA

Naast het Arteveldestadion wil AA Gent de komende jaren ook een nieuw oefencomplex optrekken.

Dat nieuwe oefencentrum moet vlak bij de huidige accommodatie in de Warmoezenierstraat komen, ter hoogte van de ijsbaan Kristallijn. Het oefencomplex zou plaats bieden aan de A-kern en de jeugdlichtingen die daar het dichtst bij aanleunen, wellicht vanaf de U17.

Staan op het verlanglijstje: twee oefenvelden, een fitnessruimte, vergaderzalen, cateringmogelijkheden en mogelijk ook overnachtingruimtes voor testers en jeugdspelers. De huidige site zou dan enkel voor de jeugd bestemd zijn. Bij AA Gent zou die uitbreiding niets te vroeg komen, want momenteel zitten ze er erg krap in de oefenterreinen. Daarom biedt de stad Gent momenteel de kunstgrasvelden van recreatiepark de Blaarmeersen aan als noodoplossing.

Geen kopie van Neerpede

Probleem is dat de verhoopte oplossing nog wat langer op zich zal laten wachten, vertelt Dirk Piens, directeur organisatie en jeugd bij AA Gent, in Sport/Voetbalmagazine. “De stad Gent voert al drie jaar onderhandelingen om alle gronden te bekomen. Voorlopig zit het dossier muurvast omdat de eigenaar van de meest centraal gelegen gronden niet van een verkoop wil weten. Ondertussen is een onteigeningsprocedure opgestart. Zodra die afgerond is, willen we al één oefenveld aanleggen, om de druk op onze velden wat te ontlasten.”

Doordat het dossier al een paar jaar geblokkeerd zit, valt de timing van het oefencomplex samen met die van het nieuwe stadion. Piens: “Alle tijd en middelen gaan momenteel naar de bouw van het Arteveldestadion dat volgende zomer af moet zijn, alle andere plannen worden voorlopig opgeborgen.” Daarna moeten extra inkomsten worden gevonden voor dat nieuwe oefencomplex. Het Gentse stadsbestuur trok al 900.000 euro uit, op voorwaarde dat AA Gent tenminste tien jaar ter plaatse blijft.

“Het is niet de bedoeling om Anderlecht na te bootsen en een nieuw Neerpede neer te poten (kostprijs: 16 miljoen euro, nvdr)”, zegt Piens. “Maar we beseffen wel dat we met die 900.000 euro niet ver zullen springen. Voorlopig gaan de plannen dus nog even de koelkast in.” (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier