Officieel: Hamdi Harbaoui (Lokeren) speelgerechtigd

Hamdi Harbaoui © Belga

Qatar SC heeft de Tunesische spits eindelijk vrijgegeven. In principe debuteert hij komend weekend voor Lokeren in de derby tegen Waasland-Beveren.

‘De speciale commissie binnen de FIFA bevoegd met het Statuut van de Speler, heeft woensdagmiddag aan de KBVB laten weten dat ze de toelating krijgen om Hamdi Harbaoui per direct aan te sluiten bij de Belgische Voetbalbond. Concreet betekent dit dat Hamdi Harbaoui vanaf zaterdag inzetbaar is voor Sporting Lokeren. De club heeft de voorbije weken niet gecommuniceerd in dit dossier. Het deed dat in samenspraak met de raadsman van de speler om het complexe karakter van de zaak niet nog verder te bemoeilijken.’

Dat liet de Wase club middels een perscommuniqué weten. Na maanden van administratieve en gerechtelijke procedures kan Harbaoui dus net voor de winterstop aantreden voor de club waar hij eerder al eens furore maakte. In 2014 kroonde hij zich nog tot topschutter van de Jupiler Pro League met 22 goals.

Lees hier nog eens de ‘3 vragen aan’ Matthias Stockmans, Lokerenwatcher van Sport/Voetbalmagazine, bij een eerdere doorbraak in het dossier: ‘Harbaoui geeft een zeer gretige indruk’.

Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier