OHL behoudt vertrouwen in Van Geneugden

© BELGA
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

In Sport/Voetbalmagazine predikt OHL-voorzitter Jan Callewaert rust en spreekt hij zijn vertrouwen uit in trainer Ronny Van Geneugden.

Jan Callewaert heeft vorige week na 27 jaar afscheid genomen als CEO van Option, het technologiebedrijf dat hij oprichtte in 1986 en waarvan hij 18 procent in handen heeft. Hij blijft voorzitter van Option, maar zegt nu meer tijd te hebben om in zijn netwerk naar investeerders en partners te zoeken voor zijn bedrijf. Ook komt er meer tijd vrij voor Oud-Heverlee Leuven, de club waarvan hij voorzitter is en Option hoofdsponsor. “Daar verandert niets aan”, zegt hij. “Option blijft hoofdsponsor van OHL. Dat is al lang voorzien in het budget. Volgend jaar zien we wel weer. We zijn nu sponsor voor het zevende jaar. Dat laat je niet zomaar vallen.”

Gemoederen bedaren

Zijn persoonlijke betrokkenheid bij de club zal iets groter worden. De ambitie vóór het seizoen was te eindigen op plaats acht, negen of tien. Momenteel bezet de ploeg van Ronny Van Geneugden de dertiende plaats. Woensdag ontvangt ze hekkensluiter Mons. Callewaert: “De dagelijkse leiding van de club berust bij Paul Van der Schueren. Hij kan zijn ding doen en legt verantwoording af bij de raad van bestuur. Dat werkt goed. Maar nu de resultaten onzekerder zijn, ga ik het sportieve wel wat nauwer opvolgen, evenwel zonder aan de grote bevoegdheden van de coach te raken.”

“We hebben dit seizoen een nieuwe stap vooruit gezet met onze brede aanwervingspolitiek. De integratie tot een geoliede machine komt er voorlopig niet uit, al spelen we geen slecht voetbal. Ik heb het volste vertrouwen in de coach. Als er al geruchten zijn, moet je die niet geloven. Het is mijn taak als voorzitter om samen met Ronny en Paul de gemoederen te bedaren. We stellen ons constant in vraag en daarin denk ik mee. Ik was daar trouwens al mee bezig vóór de wissel bij Option.”

Moeilijk derde seizoen

De voorzitter van OHL heeft nog een reden om kalm te blijven, zo legt hij uit: “Ik heb altijd gezegd dat ons derde seizoen in eerste klasse het moeilijkste zou worden. Niet het tweede. Er komt veel meer op ons af nu. Dan is het normaal dat ik een sterkere inkijk heb in het sportieve. Maar van inmenging is geen sprake.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier