OHL-bestuur blijft geloven in langetermijnproject met King Power

Frank Vercauteren en Vincent Euvrard: de redders van OHL? © Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Oud-Heverlee Leuven rekent op het duo Vincent Euvrard – Frank Vercauteren om een dramatisch seizoen niet te laten eindigen in degradatie naar de amateurklasse.

Trainer Nigel Pearson werd na verlies op de vorige speeldag tegen Roeselare (0-1) bedankt voor bewezen diensten. Eigenlijk te laat, want al van bij het seizoensbegin was duidelijk dat de sympathieke Engelsman geen greep had op zijn ervaren spelersgroep en vooral te stereotiep voetbal predikte. Resultaat: OHL bengelt allerlaatste in de algemene stand en moet vanaf maart in de play-downs knokken voor behoud in 1B.

Als vervanger voor Pearson, een mannetje van King Power, het Thaise zakenconcern dat OHL sinds twee jaar in handen heeft en dat ook eigenaar is van Leicester City, wilden de Leuvenaars absoluut iemand met meer kennis van de reeks en meer tactische impact. Frank Vercauteren was daarbij de wenstrainer.

Vercauteren koppelde echter één belangrijke voorwaarde aan zijn komst: hij zou het niet doen zonder Vincent Euvrard, een jonge trainer in wie hij erg gelooft en met wie hij graag samenwerkte bij Cercle en Al-Batin.

Vercauteren wordt sportief adviseur en zal geen trainingen leiden, noch plaatsnemen op de bank tijdens de wedstrijden. ‘Ik zal hoog in de tribune zitten en van daaruit contact houden met de staf’, legde de Brusselaar uit.

Voor hem een ideale situatie: minder verplichtingen (zoals persbabbels, waar hij een hekel aan heeft), meer vrijheid. Voor Euvrard de ideale gelegenheid om zich te profileren als T1.

In eerste instantie betreft het een opdracht van korte termijn. ‘Er is geen verder plan, pas na dit seizoen zullen we conclusies trekken’, aldus Vercauteren.

Dat Vercauteren aangesteld werd als vervanger voor Pearson en niet opnieuw een mannetje van King Power/Leicester City, zou volgens bepaalde media wijzen op een interne machtsstrijd gewonnen door de Belgische tak van het bestuur. Een gegeven dat door Peter Willems, sinds begin januari de nieuwe CEO van OHL, afgedaan wordt als stemmingmakerij. Ook bestuurslid en ex-voorzitter Chris Vandebroeck benadrukt dat de samenwerking met King Power niet op losse schroeven staat ondanks een tweede teleurstellende campagne op rij.

‘Dit is een dramatisch seizoen’, windt hij er geen doekjes om, daarmee evenzeer doelend op het overlijden van Vichai Srivaddhanaprabha, de sterke man van King Power, die op 27 oktober omkwam bij een helikopterongeluk. ‘Maar tegelijkertijd is dit een momentopname in een proces van lange adem. King Power heeft al zoveel geïnvesteerd in de uitbouw van OHL – het beste veld van België, een prachtig oefencomplex, de organisatie – dat ik niet twijfel aan hun engagement, zelfs in geval van degradatie. Dat hier de voorbije maanden gereputeerde Belgische namen op strategische posities aangeworven zijn, bewijst die langetermijnvisie. Bovendien zouden mensen met zo’n cv ook niet naar OHL komen als ze niet in dit verhaal geloven.’

Vandebroeck doelt daarmee op de aanwervingen van Peter Willems (ex-UEFA) als CEO, Filip Van Doorslaer (ex- KBVB) als commercieel directeur en Marc Tordeur (ex-Avia Partner) als head of operations. Met degradatie wordt in Leuven eigenlijk geen rekening gehouden, als ultieme reddingsboei ligt er immers nog het dossier Propere Handen, dat extrasportieve ‘oplossingen’ kan bieden…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier