OHL en Beerschot spelen return promotiefinale aan Den Dreef zonder fans

© Belga Image

Bij de terugwedstrijd van de promotiefinale tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot, op zondag 2 augustus, zal geen publiek welkom zijn. Dat hebben OHL en de Stad Leuven, na uitgebreid overleg de afgelopen dagen, laten weten.

De Nationale Veiligheidsraad besliste afgelopen donderdag om de fase 5 van het corona-exitplan niet te activeren. Voor evenementen in openlucht bleef de mogelijkheid om tot 400 aanwezigen toe te laten. De coronapandemie neemt echter opnieuw fel in kracht toe, waardoor OHL in onderling overleg met het stadsbestuur de knoop doorhakte om de wedstrijd tegen Beerschot achter gesloten deuren af te werken.

‘Maatschappelijke verantwoordelijkheid’

‘De wedstrijd van 2 augustus is een uiterst belangrijke wedstrijd voor OH Leuven en we hadden graag de steun gekregen van op zijn minst een deel van onze trouwe fans’, zegt Peter Willems, CEO van OHL. ‘Maar als club hebben we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid en die nemen we samen met de stad op. De gezondheid van onze supporters en de inwoners van de regio is veel belangrijker. Ik roep bij dezen onze fans dan ook op om zondag 2 augustus verantwoordelijk te zijn en te supporteren vanop afstand.’ Willems voegde er aan toe dat zijn club ‘uiteraard benadeeld is’ ten opzichte van de heenwedstrijd, maar dat dit door de omstandigheden van ondergeschikt belang is.