OHL en Ronny Van Geneugden gaan uit elkaar

© Belga

Ronny Van Geneugden is niet langer coach van eersteklasser Oud-Heverlee Leuven. Assistent-trainer Herman Vermeulen zal in afwachting van een opvolger de trainingen leiden.

Ronny Van Geneugden is niet langer coach van eersteklasser Oud-Heverlee Leuven. Assistent-trainer Herman Vermeulen zal in afwachting van een opvolger de trainingen leiden.
Beide partijen hebben in onderling overleg beslist om een einde te maken aan de samenwerking, meldt OHL op zijn website.

Play-off 3-plaats

OHL verloor afgelopen weekend met 2-0 op het veld van Charleroi en zakte daardoor naar de vijftiende en voorlaatste plaats in het klassement van de Jupiler Pro League. OHL telt na 22 speeldagen amper 19 punten, dat zijn er zes meer dan rode lantaarn Bergen.

OHL benadrukt dat het met pijn in het hart afscheid neemt van Van Geneugden. ‘De Limburger verdient immers een standbeeld voor het fantastische werk dat hij de afgelopen 3,5 seizoenen aan Den Dreef verrichtte. Hij leidde OHL in zijn eerste seizoen naar de titel in tweede klasse. Nadien schreef hij tot twee keer geschiedenis door OHL tweemaal in eerste te houden. Vorig seizoen prijkte OHL zelfs enkele weken in de top drie’.

Herman Vermeulen

Van Geneugden is de zesde coach die dit seizoen op straat gezet wordt in de hoogste voetbalklasse, na Juan Carlos Garrido (Club Brugge), Enzo Scifo (Bergen), Victor Fernandez (AA Gent), Glen De Boeck (Waasland-Beveren) en Harm Van Veldhoven (KV Mechelen).

Het OHL-bestuur gaat nu op zoek naar een nieuwe coach. T2 Herman Vermeulen zal in afwachting van de aanstelling van een nieuwe trainer de trainingen leiden. Zaterdag ontvangt OHL op de 23e speeldag vicekampioen Zulte Waregem. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier