OHL investeert in stadion

© BELGA

Met gemiddeld 7900 toeschouwers per match zit Oud-Heverlee dicht aan zijn plafond in het stadion Den Dreef. Er wordt (voorzichtig) uitgekeken naar uitbreidingsmogelijkheden.

Met gemiddeld 7900 toeschouwers per match zit Oud-Heverlee dicht aan zijn plafond in het stadion Den Dreef. Er wordt (voorzichtig) uitgekeken naar uitbreidingsmogelijkheden.

Voetbalclub Oud-Heverlee Leuven groeit elke dag: steeds meer personeel (binnenkort wordt onder meer een commercieel manager aan het organigram toegevoegd) en steeds meer financiële middelen (het budget werd in een jaar tijd van 7,8 naar 8,8 miljoen euro opgetrokken). Toch liggen er op extrasportief vlak nog enkele mooie uitdagingen.

De uitbreiding van het stadion bijvoorbeeld. Want met gemiddeld 7900 toeschouwers – meer dan Zulte Waregem of Kortrijk – per wedstrijd zit OHL daar al bijna aan zijn plafond.

De plannen worden onderzocht om tegen 2015 de staantribune om te bouwen naar een evenbeeld van de huidige hoofdtribune.

Gedelegeerd bestuurder Paul Van der Schueren geeft in Sport/Voetbalmagazine meer uitleg: “De resultaten van de studie die we daaromtrent besteld hebben, zullen deze zomer bekend zijn. Als de uitbreiding haalbaar blijkt, kunnen we met de stad rond de tafel gaan zitten om te zien wat mogelijk is. In principe mikken we in dat geval op een uitbreiding tot 12.500 plaatsen.”

Een verhuis naar een volledig nieuwe site in Haasrode is niet meer aan de orde. “We hebben ingezien dat we aan Den Dreef nog zo slecht niet zitten”, aldus Van der Schueren nog. “De helft van onze toeschouwers komt te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Wij hebben dit seizoen daarom al geïnvesteerd in ons huidig stadion, waardoor het binnenkort tot categorie drie behoort. Dat wil zeggen: de voorronde van de Europa League waardig.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier