OHL: ‘Met deze kern zakken we niet’

Leandro Trossard (L) © Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Met winteraankoop Kanu en de zekerheid dat Genkhuurling Leandro Trossard tot het einde van het seizoen blijft, denkt OHL niet langer aan een degradatiescenario. Zo legt woordvoerder en bestuurslid Chris Vandebroeck uit aan Sport/Voetbalmagazine.

Met eerst Jean Calvé (Caen) en vorige week ook de Braziliaanse brok graniet genaamd Kanu (ex-Standard) versterkte OHL zijn defensieve compartiment. Uit analyses van Emilio Ferrera, en ook diens voorganger Jacky Mathijssen al, was immers gebleken dat het in de Leuvense afweer aan kwaliteit ontbrak.

Geen risico met Kanu

Vooral de transfer van de 31-jarige Kanu, anderhalf jaar geleden nog nadrukkelijk gelinkt aan Anderlecht, deed de wenkbrauwen fronsen. Hij tekende een contract voor 2,5 jaar. Meteen staken verhalen de kop op over financiële risico’s van het al fel bekritiseerde OHL-bestuur. Chris Vandebroeck, woordvoerder en bestuurslid, weerlegt dat met klem: “In het geval van Kanu zijn er voldoende juridische oplossingen ingebouwd in geval van degradatie. Maar wij zijn overtuigd: met deze kern zakken we niet. Het zijn allemaal financieel verantwoorde investeringen, waarbij we al verder kijken dan enkel dit seizoen. Flavien Le Postollec tekende bij en we zijn bezig met contractverlengingen voor Jovan Kostovski en John Bostock.”

Op tijd ingrijpen

Heeft OHL lessen getrokken uit het scenario van twee seizoenen geleden, toen het degradeerde met een kern waarbij een pak spelers bijna einde contract waren? Vandebroeck: “Twee jaar geleden lieten we inderdaad te veel spelers einde contract komen en grepen we te laat in met de trainerswissel, dat hebben we nu niet laten gebeuren. Met uiteraard alle respect voor de verdiensten van Jacky Mathijssen, die hier tijdens zijn passage veel verwezenlijkt heeft.”

Trossard blijft

Ondertussen werd ook met Racing Genk, dat de uitgeleende Leandro Trossard liever per direct zag terugkeren, een vergelijk gevonden over het naleven van het huurcontract. De jonge Limburger sloot met twee dagen vertraging aan bij de Leuvense A-kern op stage in het Spaanse Oliva. Een belangrijke overwinning voor OHL want de flankaanvaller ontpopte zich met onder meer zes goals en vier assists in deze heenronde tot revelatie aan Den Dreef.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier